Osvitanova.com.ua

Кожен місяць ми викладаємо на Facebook сторінці топові матеріали і зазначаємо усіх наших блогерів. Листопад показав, що наша спільнота розширяється набагато швидше, ніж можливості соцмереж, і подати 30 крутих матеріалів місяця в одному пості неможливо. Ми не можемо дозволити собі таких обмежень, а тим паче обмежувати наших авторів тим єдиним постом. І від сьогодні будемо робити добірку кращих матеріалів місяця на сторінках порталу.

Тож ось яким виявився наш листопад. Різнобарвним, практичним, плідним.

Паата Амонашвілі про земну природу дітей, або як ми можем використовувати природні стратегії та пристрасті дітей для налагодження контакту з ними. Стаття за результатами тренінгу Шалви та Паати Амонашвілі «Гуманна педагогіка», який відбувся у креативному просторі mOre.

Гордон Ньюфелд: «Дисципліна без порушення відносин». Частина перша: Емоції. Частина друга - практичні методики, які ви вже зараз можете використовувати для налагодження поведінки дітей.

Як вивчати математику за допомогою LEGO® розповіли Таїсія Мукій, STEM-педагог, PR-директор харківської мережі технічних студій “Винахідник”, та Ксенія Семеніхіна, викладач курсів раннього розвитку, підготовки до школи, робототехніки студії "Винахідник".

Анна Покровська, психолог: «Прив’язаність між дітьми – батьківська робота».

Традиційні батьківські збори – це немодно. Про нові формати співпраці з батьками у київських школах.

Що батьки повинні розповісти про себе дітям, розповідає Диана Житняя-Кебас, психолог, співзасновник Комунікативного клуба для підлітків.

Дії вчителя та вихователя при дитячому травматизмі.

«Вчителі: критикувати або бути вдячним?» Розмірковує Олександра Кучер, керівник садочку «Тотоша. Дім дружби», засновник і автор блогу «Расти умным!»

Про сторітеллінг. «У вас нема історії? Мерщій перевірте, чи є у вас пульс!» Лейла Алієва, андрагог (спеціаліст з навчання дорослих), бізнес-тренер, розповіла, як вигадувати цікаві і корисні історії для різних цілей, наприклад, для навчання.

Чи можна насолоджуватися математикою, а як вбивається прихильність до неї? Розкриває секрети Валентина Мержиєвська, засновниця і викладач «БеркоШко»

«Пригоди пагінця, або Сприятливість відкритого простору» - також колонка Валентини Мержиєвської. І бажано прочитати її кожному власнику школи та садочку.

«Як знайти репетитора для підготовки до ЗНО» розповіла Анастасія Дерлеменко, репетитор математики, співзасновник OADtraining, співорганізатор Соціальних курсів.

«ТОП-5 питань від батьків майбутніх абітурієнтів» розкриває Катерина Бондаренко, заступник директора Освітньої студії Educator.

«Ким ти будеш, коли виростеш?» Tatiana Patokova, школа бизнеса и развития для подростков Start Now, розмірковує про довічне питання, яким докучають дітям, та що з ним робити.

«П’ять міфів в альтернативній освіті» написала Светлана Булгакова, академический директор DEC Life School.

Всередині людини: 18 відеолекцій з анатомії, антропології та генетики.

«Як допомогти дитині розвивати в собі критичне мислення», розповіла Татьяна Коваленко, психолог, автор блогу Popyatam.

«4 причини, чому дітей варто навчати китайської мови» розповіли Илона Родзина и Майя Школяр, засновники Secret Place "Kukushka"

«Рятує життя: Навчи доньку вчасно сказати «Ні!» Вікторія Щур, президент ГО «Здорове людство», піднімає важливу тему до щорічної міжнародної кампанії «16 днів протидії гендерному насильству».

Марина Мураль, засновник FamiLingvo - спільноти батьків, які виховують дітей-білінгв, розповіла про «5 ресурсів з безкоштовними флеш-картками для дітей англійською мовою».

«Ейдетика для дитини на кожний день». Що це таке і як використовувати на практиці розповіла Тетяна Сорока, керівник Clever Up Kids.

Анита Вайаканти, дитячий психолог та засновник проекту "Сила Сказки", розповіла, як «Безпечно розриваємо замкнене коло діти-гаджети».

«8 кроків до формування у дитини віри у себе». Ще одна колонка Аніти.

«Я не говорю, что СДВГ не существует! Но…» Дуже цікава колонка Євгена Лапіна, директора Освітнього центру "Життя".

 

Які статті вам найбільше сподобалися?

Майже 30 авторів поділилися своїми думками, порадами та досвідом у сфері інноваційної освіти.

Майже 80 тисяч людей читали їх.

І ми вам надзвичайно вдячні!

Раптом ви щось пропустили, надолужуйте.

І головне – практикуйте для наших дітей. Адже діти сьогодні – наше майбутнє завтра.

Долучайтесь до нашої спільноти інноваційної освіти.

На порталі «Освіта Нова» ви можете:

поділитися власними міркуваннями до досвідом у власному блозі; додати свій заклад у наш каталог, або ж знайти його у каталозі; слідкувати за цікавими подіями або ж додавати свою та розповідати нашим читачам про неї у рубриці «Події»; знайти викладача у школу або ж знайти роботу своєї мрії – рубрика «Вакансії в альтосвіт».

Звертайтесь до Анни Печерної, pr-менеджеру проекту. Вона допоможе та відповість на усі питання!

Ну, а ми працюємо далі!

Підписуйтесь на наш канал у Telegram, щоб зручно і вчасно переглядати найцікавіші матеріли

Які теми розкрити у грудні? Що вас найбільше цікавить?

Поділіться, будь-ласка, у коментарях, це нам ддууууже допоможе!

Поширити у соц. мережах: