Osvitanova.com.ua

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення проект положення про інституційну форму здобуття загальної середньої освіти.

Про це повідомили на сайті МОН.

Відповідно до документа, школи матимуть можливість створювати класи чи групи, які навчатимуться за очною (денною або вечірньою), заочною, дистанційною та мережевою формами.

Згідно з законом “Про освіту”, дистанційна форма здобуття освіти  це “індивідуалізований процес здобуття освіти, який відбувається в основному за опосередкованої взаємодії віддалених один від одного учасників освітнього процесу у спеціалізованому середовищі, що функціонує на базі сучасних психолого-педагогічних та інформаційно-комунікаційних технологій”.

Мережева форма здобуття освіти  це “спосіб організації навчання здобувачів освіти, завдяки якому оволодіння освітньою програмою відбувається за участю різних суб’єктів освітньої діяльності, що взаємодіють між собою на договірних засадах”.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Зауваження та пропозиції до положення можна надсилати до 14 листопада на linnyk@mon.gov.ua (Олена Олегівна Лінник), storchak@mon.gov.ua (Ніна Анатоліївна Сторчак) або за адресою: Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135.

 

 

Поширити у соц. мережах: