Osvitanova.com.ua

🎓"Ніколи не припиняйте навчання. Коли ми закінчуємо коледж і починаємо свою кар'єру, ми часто розуміємо, що маємо багато чого дізнатися, тому обираємо роботу з орієнтацією на вивчення нового. Ми задаємо питання, ми спостерігаємо за іншими, ми знаємо, що можемо помилятися і ми розуміємо, що працюємо у прогрессі. Але коли ми отримуємо компетентність у наших роботах, занадто багато хто з нас перестає навчатись і зростати. Найуспішніші люди - на роботі та в житті - ті, які ніколи не зупиняються у навчанні та вдосконаленні себе." - Eduardo Briceño (TED Talk: How to get better at the things you care about)

 

🎓"Якщо ви не знаєте, що ви хочете робити з рештою вашого життя, то це не катастрофа. Дайте собі час випробувати себе, щоб зрозуміти, що відбувається  навколо." - Angela Duckworth (TED Talk: Grit — the power of passion and persistence)

 

🎓"Коли я завершував навчання, я би хотів знати результати дослідження, яке показує, що майбутній успіх не веде до щастя. Іноді мене паралізувало від страху, що щастя може існувати лише тоді, коли я знайду ідеальну роботу, здобуду ступінь чи посаду. Насправді, дослідження просте: щастя існує майже на будь-якому життєвому шляху, якщо ви вдячні за теперішній час і розвиваєте змістовні стосунки. Обирайте оптимізм і подяку близьким зараз та інвестуйте в інших більше, і щастя стане довічною перевагою під час переслідування ваших мрій." - Shawn Achor (TED Talk: The happy secret to better work)

 

🎓"Хоча я думаю, що я вже це знав, коли закінчував коледж, але я не достатньо цим скористався: вірте своїм інстинктам. Глибоко всередині, ви вже знаєте, що потрібно зробити, щоб досягти ваших цілей. І так само важливо не шукати дозволу та схвалення на досягнення ваших цілей. Переслідуйте їх. Тільки таким чином ви зможете показати світові те, що мали на увазі, і отримати підтримку інших ." - Alejandro Sánchez Alvarado (TED Talk: To solve old problems, study new species)

 

🎓"Не сприймайте себе, свої рішення, свої результати або навіть свої помилки занадто серйозно. Немає спеціального списку досягнень, з яким треба звірятись, або особливого кінцевого пункту, куди ви маєте прийти. Потрібний момент - зараз; потрібне місце - тут; потрібна людина - це ви. Робіть вибір, який змусить вас відчувати себе живим. Щоб я насправді хотіла би зробити по-іншому протягом останніх 20 років, так це насолоджуватися верховою їздою і менше перейматися щодо своїх рішень. Я б хотіла більше довіряти собі, більше довіряти всесвіту, більше довіряти любові та підтримці сім'ї та друзів, і зрозуміти це: «Годі перейматися, все в будь-якому разі буде чудово». Тому що все і так було чудово." - Casey Brown (TED Talk: Know your worth, and then ask for it)

 

🎓"Лишити вашу першу роботу - це нормально, навіть якщо було дуже важко її здобути, вона добре оплачується, і всі, здавалося, захоплюються тим, що ви її отримали. Якщо ви ненавидите свою роботу, ви будете витрачати дарма ваші життєві навички, контакти та репутацію, які ви не захочете використовувати потім. Чим раніше ви знайдете те, що вам сподобається, тим краще." - Tim Harford (TED Talk: How frustration can make us more creative)

 

🎓"Щодо стосунків усіх категорій (платонічних, романтичних, професійних і т. п.): Не дозволяйте комусь використовувати вашу емоційну нерухомість, якщо вони не платять за оренду." — Sarah Kay (TED Talk:f I should have a daughter … )

 

🎓"Я знаю, що виникає тривожна думка про те, що вам потрібно вибрати спеціалізацію, або ви ніколи не зможете стати успішним, і це тисне на вас зараз. Є хороші новини - це неправда! Ви можете робити і пробувати багато речей і продовжувати процвітати професійно. Протягом наступних десяти років ви зустрінете дивовижних людей, які обрали будь-які види зайнятості, такі як програміст/комік/автор/режисер/вчитель/тесляр. Це нормально бути комплексною, всесторонньо розвиненою людиною, яка не зачиняється в одній коробці. І взагалі, це дуже весело!" - Emilie Wapnick (TED Talk: Why some of us don’t have one true calling)

 

🎓"Не бійтеся ставати старшими. Наші страхи незрівнянні з реальністю, і ми втрачаємо неймовірну кількість наших молодих років, турбуючись про це." - Ashton Applewhite (TED Talk: Let’s end ageism)

 

🎓"Традиційно, закінчуючи навчання, ви будете чути багато лаконічних, готових історій про перемогу над труднощами. Але життя не таке - воно неостаточне, підлягає мільйонам непередбачених обставин та постійних змін. Це не означає, що ви не повинні планувати. Але це означає, що ви повинні бути уважними до всіх змін у світі та в собі, які можуть зробити ваш план раптово застарілим або непривабливим. Будьте відкриті до змін. Будьте готові до експерименту. Ризикуйте! Продовжуйте вчитися! Зробіть своє життя своїм!" - Margaret Heffernan (TED Talk: Dare to disagree)

 

🎓"Оточуйте себе людьми, які допомагають вам бути кращою версією самого себе. Уникайте тих, хто цього не робить. І висипайтесь." - Lisa Feldman Barrett (TED Talk: You aren’t at the mercy of your emotions)

 

🎓 "Ви не повинні слідувати тому напряму, який ви вивчали. Я слухав своє серце, і тепер я щасливіший і більше задоволений життям, ніж я міг коли-небудь передбачити. Ми вбиваємо себе пошуком робочих місць за спеціальністю, адже ми можемо здобути ще мільйони інших. Я також хотів би, щоб хтось сказав мені, що гроші не дорівнюють щастю. Коли ви отримуєте роботу та починаєте працювати, не забувайте жити." - Kasiva Mutua (TED Talk: How to use the drum to tell your story)

🚀 Для більшого заряду мотивацією пропонуємо ознаймитися з оригіналом статті та переглянути лекції TED-спікерів.

Поширити у соц. мережах: