Osvitanova.com.ua

Філіп Граєр – розробник стратегій запровадження змін в системі освіти та мислення в Бразилії, Аргентині, Болівії. Співзасновник програм у Швеції, Німеччині, Австрії та Ізраїлі. Маючи величезний досвід спілкування з різноманітними школами по усьому світу, змінами у системі освіти, він ділиться досвідом подолання труднощів на різних рівнях соціальної системи. І скоро він приїздить в Україну, щоб поспілкуватися з активістами змін системи укарїнської освіти.

Основна мета Філіпа – провокувати людей на розуміння необхідності змін та запровадження їх в системі освіти, впливати на мислення та розширення рамок мислення. Провокувати дослідження нових можливостей простору навколо людей та запроваджувати системи “outside of the box” мислення.

Дивіться найповніший каталог незалжених навчальних закладів України. Тут ви зможете підібрати найкращий заклад для вашої дитини

Втілюючи свої ідеї, Філіп створив декілька міжнародних освітніх проектів:

Освітня платформа Blosm.io , мета якої зробити освіти демократичною та змінити економічну модель світу. Вона об’єднує людей, зацікавлених у змінах системи освіти. Філіп допомагає знайти шляхи реалізації змін, поєднує соціальні платформі, неприбуткові організації, працює над метою освіти та змін у суспільстві.

http://reevo.org  - всесвітня карта проектів альтернативної освіти (2013, Бразилія).

Організатор національних конференції альтернативної освіти в Бразилії CONANE (2013, Бразилія), у яких беруть участь понад 50 проектів та 500 учасників. Вже на першій конференції міністерству освіти передали маніфест, який в подальшому став основою для реформи освіти в Бразилії. Крім того, на конференції організована “Національна асоціація демокартичної освіти” в Бразилії, 3й Маніфест змін в освітній політиці Бразилії, над яким працювали понад 1500 людей.

EDUshifts – платформа для людей, які змінюють систему освіти.

Гра-експеримент Generosity

Освітні тури

За 5 років діяльності Філіп Граєр організував понад 160 заходів у 20 країнах світу, які призвели до змін системи освіти на законодавчому рівні в деяких країнах.

Відгуки людей про діяльність Філіпа Граєра

“Він (Філіпп) навіжений у найкращому сенсі. Він надихає, запалює серця тих, хто готовий змінювати освіту. Філіпп поширює нові підходи в освіті по всьому світу, збирає досвід та ділиться їм. Наша з ним зустріч 6 років тому була початком неймовірно захоплюючого шляху. Він перевертає з ніг на голову життя моє та інших людей, втягує у вражаючу подорож до змін в освіті”, - говорить Флоріс Курт, cпівзасновник Knowmads, ігропрактик, винахідник нових соціальних практик, фасилітатор, активний рушій змін у освіті (Амстердам).

 

 

"Філіп є активістом та великим ентузіастом впроваждення нових способів співпраці, навчання та життя, де найбільша цінність – то колективний інтелект, відкриті ресурси та горизонтальні зв'язки. Я працюю з ним зараз над проектом EduShiftsNow – це книга, що об'єднує думки авторів із різних країн та буде надрукована тут, у Бразилії, в червні. Цей проект об'єднує також інші його проекти, такі як платформа для освітніх ресурсів Blosm.io та освітні подорожі EduOnTour. ВІн створив EduOnTour - програму, що поєднує людей та проекти в тих регіонах, де вона проходить. Бразилія – це третій регіон, попередні вже створені у Европі, Азії та Ізраїлі”, - розповідає Тетяна Гуві, активіст руху трансформації освіти (Бразилія).

 

Зміни в системі освіти починаються зі змін в мисленні.

Запрошуємо вас на неформальну зустріч, яка збере активних громадських діячів, вчителів, бізнесменів та усіх небайдужих до майбутнього освіти.

 

Перша зустріч з Філіп Граєр відбудеться 26 квітня 2017 року. 

Філіп поспілкується з людьми, які зацікавлені в змінах нашої освіти. Не формат конференції, а особисті зустрічі та обговорення реальних проблем та пошук шляху їх вирішення – те, чого слід чекати від цієї зустрічі. 

Організатори зустрічі:

Освітній проект “Papaya School”

Громадська організація “Ангели Школи”,

Генеральний партнер: DEC Place

Партнери: “Батьківська спілка”

Поширити у соц. мережах: