Osvitanova.com.ua

Є такий розумний вираз – «професійна деформація». Коли людина переносить свої професійні якості та навички у повсякденне життя, ми одразу здогадуємось, у якій галузі вона працює. EtCetera дізнався про 10 ознак, які вкажуть, що ви маєте справу з педагогом.

Ознака перша. Педагог може винести з дому все, що йому може знадобитися на робочому місці, натомість з роботи несе додому купу макулатури. До речі, його рідним не дуже до вподоби ота сама купа роздруківок, посібників, зошитів, які, здається, скоро займуть увесь вільний простір.

Ознака друга.Члени сім’ї педагога – хоч і не штатні працівники навчального закладу, все одно у ньому працюють. Хтось мовчки, хтось згадуючи ваш садок чи школу «незлим тихим словом».

Ознака третя. Доля дитини педагога – чекати. У школі – під учительською чи під кабінетом, а вдома – поки мама чи тато закінчить підготовку усіх необхідних методичних матеріалів.

Ознака четверта. Кожна дружня зустріч з колегами обов’язково перетворюється у міні-нараду (навіть якщо до цього усі поклялися: «про роботу – ні слова»).

Ознака п’ята. Люди, далекі від педагогіки, не розуміють, як можна тримати в пам’яті імена й прізвище тридцяти дітей, та ще й їх батьків.

Ознака шоста. У домі педагога уже немає місця для різноманітних вазочок, шкатулочок, статуеточок та іншого непотребу, який шкода викинути – «це ж на пам’ять».

Ознака сьома. Коли педагог йде вулицею у своєму районі, половина перехожих з ним вітається, а інша – обговорює: «З ким?», «Коли?», «У чому» та «Як?».

Ознака восьма. Педагог – це майстер на всі руки. Він уміє і фарбувати, і лагодити, і працювати до ранку, та ще й працювати під час хвороби.

Ознака дев’ята. Педагог не вміє говорити «ні» адміністрації та спокійно пройти повз книгарню, не залишивши там половину зарплатні.

Ознака десята. Педагог ніяк не визначиться: 1 вересня йому приймати вітання чи співчуття.

P.S. Звичайно, усе це іронія та жарти. Хоча недарма у народі кажуть, що у кожному жарті є доля правди ; ).

 

 

Поширити у соц. мережах: