Osvitanova.com.ua

В День экологічної освіти, 12 травня, Освіта Нова поспілкувалася з засновницею іноваційної екошколи 7Fields Оксаною Волжиною, як вони у школі виховують в дітях свідоме ставлення до природних ресурсів та довкілля.

Наша школа побудована з екологічно чистого матеріалу – брусу, дах – з очерету. Знаходиться вона за два кілометри від Національного природного парку «Залісся».

Оскільки в нашій школі уроки інтегровані, то діти часто отримують знання з екології під різними кутами зору. Ми не просто розповідаємо про сортування сміття. Ми сортуємо його з дітьми на кухні, там же висить плакат, який нагадує всім, для чого це потрібно робити.

На одному із занять наші вихованці взнали, як довго які види сміття розкладаються. Після ми цього організували «суботник», пройшлися по території і закріпили отриманні знання, а в коридорі висить плакат, який нагадує про цифри.

 

Навесні наші вихованці висадили розсаду в землю і посадили нові дерева. Листи паперу ми використовуємо з обох сторін, діти пречудово знають, що так вони зберігають дерева.

В нас є своя свердловина з чистою питною водою, та ми вчимо економити воду, вчасно закриваючи крани. На кухні стоїть посудомийна машина, яка дозволяє з меншими витратами води мити посуд.

По всьому периметру школи великі вікна, які забезпечують нам постійне природне освітлення в класах і ми так зберігаємо електроенергію.

Для більш старших вихованців в програмі передбачені уроки конструювання, на яких вони самі будують альтернативні джерела енергії.

У квітні ми з дітьми брали участь у Другому київському екологічному забігу за Україну без сміття, який відбувся в Київському національному ботанічному саду ім. М. Гришка, на зібрані кошти від якого буде побудовано другу станцію сортування сміття під Києвом.

Наша команда отримала еко-медалі з переробленого пластику і тепер вони висять на нашій стіні шани.

У Всесвітній день води ми завітали до Музею води. День Землі в цьому році прийшовся на неділю, тому його святкування и перенесли на понеділок і залишилися ночувати в школі, спостерігали за зірками і луною через телескоп та дивилися фільм про наслідки вирубки лісів.

А як ви виховуєте в дітях свідоме ставлення до планети Земля? Давайте обмінюватися досвідом.

Поширити у соц. мережах: