Osvitanova.com.ua

Популярні YouTube-канали з україномовним контентом для дітей.

Коли дітей потрібно чимось зайняти, стикаєшся з проблемою, де дістати якісні мультфільми та вберегти дитину від інтернет-небезпек. Ми знайшли найпопулярніші ютуб-канали з якісним україномовним контентом. Матеріали на них будуть корисними вчителям початкової школи, вихователям ДНЗ та усім, хто хоче, аби діти зростали, переглядаючи та слухаючи щось дійсно хороше.

1. Ukranimaua

«УкрАніма» – результат багаторічної роботи спеціалістів, які оцифрували та додали на канал мультфільми студії «КиївНаукФільм», яка згодом стали називатися «УкрАнімаФільм». Тут ви знайдете анімаційні фільми, створені ще у 1961 році. Канал продовжує поповнюватися новими роботами майстрів жанру.

Тут ви знайдете мультфільми, які любили ще в дитинстві. Запевняємо, тут десь заховався і мультик, про який ви вже й забули. Та коли побачите його, на ваших губах з’явиться добра посмішка.

Канал створено для з розважальною метою для дітей та дорослих. Звертаємо увагу, що на каналі є низка відео для дітей з особливими освітніми потребами, зокрема для незрячих.

«Історія Про Дівчинку, Яка Наступила На Хліб» (для незрячих, з тифлокоментарем) – мультфільми українською мовою.

Мотузочка» (для незрячих, з тифлокоментарем) – мультфільми українською мовою.

Вчителям іноземної мови рекомендуємо звернути увагу на серію епізодів про капітана Врунгеля, вони містять субтитри англійською, італійською, німецькою, французькою, іспанською мовами. Звісно ж, українська літературна класика також знайшла своє місце у роботах аніматорів. Зокрема разом зі старшокласниками можна переглянути «Енеїду» – непоганий допоміжний матеріал у підготовці до ЗНО.

Пригоди Котигорошка та його друзів

Це лише побіжний погляд на канал, насправді багато цінного для налагодження освітнього процесу та відпочинку.

2. KozakyTV

Не могли ми й оминути канал KozakyTV,  присвячені славнозвісним козакам Око, Грай і Тур. А чи знали ви, що відзнято 22 коротких епізоди мультфільму? Процесом так само керує Володимир Дахно, тому серія не втратила свого духу. Якщо ви хочете знати, що трапилось з козаками у нових епізодах, то вам варто завітати на цей канал.

3. З любов'ю до дітей

Цей канал відрізняється величезною кількістю відео скоріше пізнавального характеру. Тут є все – від дитячих пісеньок до розвиваючих відео, фізкультхвилинок та мультфільмів. Найкраще підійде для організації роботи педагогів ДНЗ та початкової школи.

Відео розраховані і на батьків, які зацікавлені у всебічному розвитку дитини. Можна виокремити декілька тематичних блоків:

Дитячі пісні.

Пісні про тварин.

Руханки.

Мультфільми за збірки казок.

Мультики про транспорт.

Розвиваючі відео (для вивчення іноземної мови, рідної абетки, математики тощо).

І багато іншого. Як то кажуть, потрібно самому побачити, аби обрати щось для своєї роботи. Підкреслимо, що матеріали оновлюються досить часто.

4. Мультики UA

«Мультики UA» – канал для наймолодших діток, оскільки контент розраховано на вік від 6 місяців, уявіть собі. Тематика мультфільмів досить вузька, але сподобається багатьом – про машинки та транспортні засоби. Відео виходять регулярно по декілька разів на тиждень, тому якщо дитині сподобався стиль мультиків, то довго чекати на нові епізоди не доведеться.

5. Янко Гортало

Подарунок для киці. Віршик Янка Гортала. Веселі вірші про тварин

Освітньо-розважальний канал для дітей. Містить відео для дошкільнят та учнів початкової школи. Вірші зручні для навчання дітей з особливими освітніми потребами. Як відомо, новий матеріал цікавіше засвоювати у формі віршиків, тому на каналі знайдуться матеріали для вивчення базових тем: кольори, букви, цифри, пори року, час, вага, тваринки та як вони говорять, що їдять. Віршики та відео дуже «затишні”, навчають в ігровій формі.

6. Малятко ТВ

Шукаєте прості та небуденні дитячі пісеньки, які легко вчити? Тоді вам на канал «Малятко ТВ». Абсолютний переможець нашої редакції – пісня «Черепаха Аха», ми точно ще не скоро її забудемо. Тому впевнені, що дітям сподобається.

Всі пісні транслювалися по телебаченню. Якщо вам сподобалась пісня з ТВ каналу «Малятко», ви знайдете її на YouTube. Вихователі дитячих садочків, вчителі початковою школи точно знайдуть щось для щоденної роботи. Відео погруповано у списки відтворення, тому просто відшукати розважальні та навчальні пісеньки.

Черепаха Аха

7. Дитинство TV

«Дитинство TV» називає себе професійним каналом для малюків віком вд 2-х до 8-ми років. Чому? Бо на регулярній основі випускають нові відео з 3Д графікою. Тут ви знайдете народні пісні, колискові, перекладені світові хіти для дітей, виконані у сучасній манері з цікавим відеорядом. Також автори створюють власні колискові для наймолодших.

8. ПЛЮСПЛЮС

«ПЛЮСПЛЮС» від початку був телеканалом, проте його YouTube-канал також користується неабиякою популярністю. Матеріали на ньому адаптовано для родин з дітьми дошкільного та шкільного віку. Педагоги також знайдуть корисний у навчанні контент.

Усі відео-матеріали професійно зроблені та ставлять за мету не стільки розважити дитину, скільки навчити її. До речі, до роботи над озвучанням залучені відомі теле- та радіо-ведучі.

Звернемо увагу на декілька плей-листів:

Світ чекає на відкриття – доступно про складні технічні прилади: вертоліт, телескоп, батарейка тощо.

Казка з татом. Про ПЛЮСОТРАСУ світу – розповіді про пригоди Кружко (на каналі є й інші збірки пригод героя), читають зірки телебачення.

Це наше і це твоє очима дітей – 25 серій мультфільмів про Україну.

Корисні підказки – у дотепній, іронічній та легкій для запам’ятовування формі розглядаються «несерйозні» дитячі проблеми.

Корисні підказки 2. Тримай хвилю!

Подивіться, може, ви знайдете те, що ми проминули увагою.

9. Хмаринка

Це розважальний канал для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Містить контент пізнавального характеру. Оскільки у доступній формі діти вивчають лічбу, літери, кольори. Але цим не обмежується, адже у адаптованому форматі малечі розкажуть про тваринок, космічні явища, про географію та культуру України та багато іншого. Нещодавно на каналі почали з’являтися відео англійською для дітей. Зацікавило? Тоді завітайте на канал.

Онлайн радіо UA:Казки

І як обіцяли, додаємо ще одну цікавинку – Онлайн-радіо для дітей, яке працює цілодобово, для його прослуховування потрібен комп’ютер (створення мобільного застосунку у планах). У плей-листі знаходиться понад 200 казок різних народів світу.

А чи доводилось вам слухати казочки, які зачитують зірки української сцени? Пропонуємо окремий плей-лист, де можна послухати 12 казок голосом Андрія Хливнюка (гурт «Бумбокс»), Марка Галаневича (гурт «Dakhabraha»), Саші Кольцової (гурт «Крихітка») та Євгена Малуха (актор театру та кіно). Ймовірно, найближчим часом буде додано казки, начитані голосами Сергія Жадана та Христини Соловій.

Приємний бонус – у цьому плей-листі можна не лише послухати казки, а й завантажити розмальовки до них авторства ілюстраторки Жені Гайдамаки.

Поширити у соц. мережах: